Antika Tamiri ve Cila

SELAHATTİN ÖZAY 
0539 655 63 63

1978 elazığ doğumlu 1992 den beri antika tamir ötölyesinde çalışıp 2000 yılında kedi atölyesini kurup aynı zamanda satış mağaza sını kurdu 2005 yılından buyanada yurt dışından antika ihracatı yapıyor
ANTİKA TAMİRİ ve CİLA 

ANTİKA MOBİLYALARINIZIN GOMALAK CİLA  TAMİR VE BAKIM İŞLERİNİZİ İTİNA İLE EĞİTİMLİ USTALARIMIZ TARAFINDAN YAPMAKTAYIZ.

OSMANLI YALDIZ SANAT RESTROASYON

CİLA SEDEF TAMİR TALEPLERİNİZ İÇİN İLETİŞİME GEÇİNİZ....

ZEKİ ANTİK  cila uygulamasının mobilya ve ahşap yüzeylere ömürde bir defa yapılabileceği düşüncesinden hareketle kullanılan malzemede kesinlikle kaliteden ödün vermiyoruz. Ayrıca cila uygulaması yaparken de bu anlayışımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız çalışmaları karşılaştırma yaparak farkı çok iyi anlayabilirsiniz.

 

ANTİKA TAMİRİ HAKKINDA BELGESELİMİZ.

YAPMAKTA OLDUĞUMUZ İŞLER

        

Antikalarınızın nesiller boyu yaşamasını mı istiyorsunuz? Yapmanız gereken işlemler çok kolay…

Aile yadigarı antikalarınıza gözünüz gibi baktığınızı biliyoruz. Ancak buna rağmen güvelerden toz ve kirin zararı etkilerinden koruyamadığınızı da! O halde önerilerimize kulak verin. Tabii antikalarınızın nesiller boyu yaşamasını istiyorsanız!
Antika Eşya Bakımı Hakkında Temizlik: Antika mobilyaları korumanın yolu düzenli yapılan temizlikten geçer. Haftada bir yapacağınız “zararsız” temizlikler antikalarınızın ömrünü uzatır.
Tozunu alın: Toz antika eşyaların bir numaralı düşmanı! Uzun zaman eşyanın üzerinde kalması asidik bir etki yaratır ve nemi üzerinde tutar. Bu da antikanızın cilasının bozulmasına yol açabilir.
Haftada bir yapılan toz alma işlemi mobilyanızı bu tür etkilerden korur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta mobilyanızın temizliğini deterjanlı ya da sabunlu bir bezle değil doğal bir kıllı fırça yardımıyla yapmanız. Zira deterjan ya da saf olmayan sabunlar mobilyanızın cilasını bozup ve kötü bir görüntüye neden olabilir. Daha derin bir temizlik içinse elektrostatik bezlerden faydalanabilirsiniz. Bu tür bezler bilgisayar ekranlarını temizlemek için tasarlanmışsa da antika mobilyalarınız için de pekala kullanılabilir.
Vazo ayna tabak gibi narin parçalarınızı ise patiska gibi sık dokunmuş bezlerle silebilirsiniz.

    

 
Cilalayın: Antikaların bakımında cila önemli. Ama nasıl cilalandığı daha da önemli. Bu nedenleahşap ve ahşap kaplamalı antika mobilyalarınızı cilalarken elinizin ayarını hafif konuma getirmenizi tavsiye ediyoruz.
Temiz yumuşak bir bezle az miktarda bildiğimiz pasta cilayı temiz yüzeye sürün (tozu alınmıştı zaten değil mi?!) Bir dakikalığına cilayı kurumaya bırakın aman fazla bekleyip iyiden iyiye kurumasın. Nazikçe bir başka temiz bezle cilalama işlemine başlayın. Sadece yumuşak pamuklu bezler kullanın ve havlu ya da yüzeyi dokulu bezlerden uzak durun.
Önlemler: Kuvvetli ışığa karşı gardınızı alın mobilyaları güneşin güçlü ultraviyole ışınlarından korumak onları nesiller boyu kullanmanın en garantili yoludur. Antika mobilyaların direkt güneş görmemesi gerekir çünkü ışık mobilyanın cilasını bozar. Siz en iyisi güneşin batmasına yakın gögeliğinizi açın işinizi sağlama alın.
Ahşap ve kaplama: Eğer ahşap ya da kaplamalı mobilyalarınız toz durumunu aşıp kir mertebesine erişmişlerse yıkamak mümkün. Bir kovada ya da geniş bir kasede bir kaç damla Photo-Flo (fotoğraf malzemeleri satan yerlerden sağlayabileceğiniz bir deterjan türü) eklediğiniz damıtılmış suyla gerçekten çok sulandırılmış bir solüsyon hazırlayın. Sadece parmağınızı karışımda bir iki çalkalayarak hafifçe köpüklendirin.
Yumuşak bir bezi karışıma daldırın nemli olacak şekilde iyice suyunu sıkın ve dikkatli bir şekilde yüzeye sürün. İlk etapta ufak bir bölgede test yayın misali deneme yapın. Kaplamaları kalkmış dökülmüş yerlerden uzak durun.
YALDIZLI PORSELENLER: Kenar kısımları yaldızlı veya ortaları el işi boyanmış porselen tabaklar sodalı su ile yıkanmamalıdır.Sodalı su ile yıkandığı zaman motiflerin ve yaldızların üzerinde meydana gelecek lekeler hiçbir zaman çıkmayacaktır.Bu tip porselenleri ılık su ile yıkamak doğru olur.Yumuşak bir sabun ile ılık suyu köpürtmek ve bu porselen suda yımamak gerekir.
ANTİKA EŞYALARIN BAKIMI: Eğer evde antika eşyalarınız varsa,sık sık pencelerenizi açmayı unutmayın.Bu şekilde içeri biraz daha rutubet girmesini sağlayabilirsiniz.Çünkü biraz fazla kuru hava mobilyaların üstünde çatlaklar meydana getirebilir ve bunu tam anlamıyla onarmak imkansızdır.
YALDIZLI ÇERÇEVELER:Yaldızlı çerçeveleri temizlemek istiyorsanız;süngeri sirkeye batırıp bu çerçevelerin üstünden geçin.

CİLA

Mobilyalarınızın yüzeylerini dış etkenlere karşı dayanıklılığını arttırmak, dekoratif bir görünüm kazandırmak, amaçlı uygulanan bir işlemdir

Natürel Cila

zemin düzenleyici süt kaplama üzerine uygulanır daha sonra polyester dolgu veya poliüretan dolgu atılır.Son aşamada akrilik vernik ile parlak ipekmat ve mat olarak uygulaması yapılır

Polyester

Hem cila hem lake yerine uygulanabilen kalın katmanlı istendiğinde parlatmaya da elverişli bir uygulamadır.

LAKE

Lake nedir?

Oldukça parlak bir mobilya cilası olan lake, renksiz ya da renkli olabilir. Çin´de başlayan bu cilalama yöntemi, Avrupa´da 1600´lü yıllarda kullanılmaya başlanmış.

Neden lake?

Lakenin pürüzsüz görünümü sıradan bir tahta parçasını muhteşem bir mobilyaya dönüştürebilir ve evin hangi köşesinde kullanırsanız kullanın, çekici bir görünüm yaratabilirsiniz.

Lake nasıl yapılır?

Lake cila, pek çok kimyasalı, itinalı bir zımparalamayı ve çok katmanlı astarlamayı gerektiren bir yöntemdir; kısacası tam anlamıyla ustalık gerektiren bir iştir.

Lake cila için uygun olmayan mobilya türü var mıdır?

Parlak cilalar mobilya üzerindeki darbeleri ortaya çıkarır; bu nedenle lake, girintili çıkıntılı ahşaplar ile düz ve temiz olmayan yüzeyler için uygun değildir. Bu özellikteki ahşaplar ekstra hazırlama aşamasından geçerek (zımpara ve boya) lake cila için uygun bir hale getirilebilir.

Lake görünümünü başka hangi yollarla elde edebiliriz?

Bazı usta boyacılar lake görünümünü ultra-parlaklıktaki sprey boyalarla elde edebiliyor. Böyle bir etkiyi kendiniz yaratmak istediğiniz takdirde fırça ile uygulayabileceğiniz bir lake cilası kullanın. Boyama esnasında cilayı solumamak için maske takmayı unutmayın.

ESKİTME MUMLAMA

Boyanmış mobilya yüzeylerine estetik görünüm vermek ve antika tazında bir görünüm vermek amacıyla kullanılan cilalama yöntemidir. Eğer bunu kendim yapabilirim derseniz internette bazı uygulamalar bulabilirsiniz fakat bu eşya benim için değerli riske atamam derseniz sizin için biz yaparız.

PARLATMA

Eskimiş mobilyalarınızı eski günlerine döndürmek için neler yapılmadır.Amatörce parlatma ve bakım işleri yapmak isteyenler intenet üzerinde bazı uygulamalar bulabilirler. Fakat değerli antika mobilya sahipleri hiç riske girmeden bizim gibi uzmanlardan yardım alsınlar.Uzman mobilya tamiri ve yenileme işlemi yaptırmak isteyenler için hizmet sunmaktayız.

 

-antika tamircileri - antika varak restorasyon -